Curs

Asociația D’Avent organizează, în perioada 1-9 iulie 2017, Wunderdesign – Curs de design responsabil, adresat meșterilor și artizanilor care folosesc materiale reciclate și/sau prietenoase cu mediul în realizarea de produse. Cursul face parte din proiectul Creator responsabil – design și producție cu cap, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (www.afcn.ro).

Coordonator principal: Dr. Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator Dizainăr.

Parteneri: Agenția Creionetica, Nod makerspace, La firul ierbii, Dizainăr.

Conceptul cursului

În mod tradițional, designerul este cel care proiectează un produs, în timp ce meșteșugarul este cel care îl execută fără a avea nevoie de proiectare. Totuși astăzi lucrurile stau puțin altfel. Designerii, arhitecții, fotografii, dar și economiștii, medicii și avocații etc. se apucă de meșterit și devin voluntar sau nu, meșteșugari.

Este o lume foarte interesantă formată din multe fațete ale aceleiași idei: Creativitatea.

Creativitatea este cea care se manifestă în cele mai neașteptate moduri. La fel ca orice aptitudine, creativitatea se învață și, mai ales, se exersează.

Pe scurt, acesta este un curs despre colaborare și creativitate și despre felul cum o putem valorifica pe cea din urmă învățând unii de la alții.

Cursul caută meșteri, meșteșugari și artizani hotărâți să afle cu ce se mănâncă designul și cum îl pot folosi în viața profesională.

 

Participare

Cursul este gratuit și va aduce împreună 5 participanți din București și 5 participanți din restul țării. Pentru participanții din afara Bucureștiului, cazarea este gratuită, conform condițiilor specificate în regulament, iar costurile de transport dus-întors vor fi decontate.

Cursul se va desfășura în București și va îmbina elemente teoretice cu elemente practice, va oferi consultanță personalizată, vizite inspiraționale și lucru în ateliere cu unelte speciale. Fiecare participant va realiza minim un produs, care va participa la o expoziție desfășurată în august 2017, eveniment unde va putea câștiga unul din cele două premii puse în joc, în urma votului publicului.

 

Înscriere

Înscrierea se face prin completarea formularului de mai jos. Termenul limită de înscriere este 19 iunie 2017.

Înainte de înscriere, vă rugăm citiți detalii despre regulamentul și agenda cursului aici: Regulament inscriere participanti curs

Pentru alte întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să ne scrieți pe [email protected]